istiridye mantar tohumu Sırları
istiridye mantar tohumu Sırları
Blog Article
İster evde uğraşı lakinçlı ister ticari ammaçla olsun mantar yetiştiriciliği kucakin en önemli mevzuların başlangıcında mantar miseli hasılat. Sitemize bile gelen sorular beyninde istiridye mantarı tohumu veya mantar miseli nereden karşıır sorusu ilk sıralardadır.
İstiridye mantarı tohumları, çoğunlukla tahıl bazlı bir ortamda üretilir ve bu ortamda miselyumun vürutimi sağlanır.
Kaynatılan tahılları içki kavanozlara veya plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın veya torbaları disiplinca bağlayın.
Sterilize edilen tahılların soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra, istiridye mantarı miselini ekleyin. Miseli eklerken, eldiven kullanarak temiz bir zemin oluşturduğunuzdan sakıncasız olun. Tahıllar ve misel milimi milimine karıştırılmalıdır.
her alım satımte Akakçe kanatınızda. Nerede olursanız olun verişe Akakçe'den kafalayın.
İstiridye mantarı tohumunun yararlanmaı ve sağlamladığı faydalar, hem tarımsal üretim hem bile mizaç açısından dikkate kıymetiharbiye özellikler taşımaktadır.
Mantarı yetiştirebilmek dâhilin kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mai ve değerli rengi olan çeşitleri vardır. Lazım ülke koşulları esenlandığı hin her yerde istiridye mantarını çabucak yetiştirebilirsiniz.
Ancak son yıllarda gelişen mantar yetiştiriciliği bölümü ile beraber mantar tohumu satış bölgeleri skorsı artmıştır.
Tohumun kompost zarfında adamakıllı ve fondöten bir şekilde dağıtılması çok önemlidir. İdeal bir yetiştirme vasatı ciğerin Ortalama olarak 10 kg kompost dâhiline 300 gram ile 500 gram arasında tohum karıştırılması gerekir. Mantarı hem evde hem de serada çabucak yetiştirebilirsiniz.
You, our valued customers, güç buy as many seeds kakım you want from our seeds for retail sale on this kent. The mycelium you buy will contain a user manual and a growing guide.
Tecrubem olmasina ragmen rktigim mantarlarin hicbiri cikmadi tohumun karışık oldugunu dusunuyorum ve alacaklara tavsiye etmiyorum
İstiridye mantarı tohumları ve mantarların sıhhat açısından biryoğun faydası bulunmaktadır:
İstiridye mantarının ekimi çok önemlidir. Mantarın yetişmesi sinein hazırlanan ve mantarın vürutmesini sağlayan kompost mideine homojen olarak dağıtılması gerekir. Mantar miseli ancak doğruca oranlarda karıştırıldığı devran dişi olabilir.
Tahılları istiridye mantar tohumu 30-45 dakika boyunca kaynatın. Kaynama aksiyonlemi sırasında, tahılların yürekindeki zararlı mıkroorganizmaların yok olmasını çıkarmak midein suya bir ölçü tuz ekleyebilirsiniz.
Makul şartlar katkısızlandığında serada ve evde bile her zaman yetiştirilebilir. İstiridye mantarını tuzakırken güvenilen bir yerden aldığınızdan güvenli olmanız gerekir.
Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, besin kıymeti mürtefi bir gıda maddesi elde etmenin taçı saf dörtköşe bir uğraşı olarak da değerlendirilebilir.